2021-04-29 16:00:17 - Postet i Din modelprofil Postet i Gode råd Postet i Guide

Modellens fotoguide til den bedste online portfolio

Her er din guide til, hvordan du får den bedste modelprofil hos model- og skuespillerbureauet BASIC CPH

Vigtigst af alt: gode billeder! Et fint sæt billeder er første skridt mod den gode modelprofil. Det er nemlig med disse billeder, at du som model præsenteres af BASIC CPH for kunderne og dermed dem, som skal få kunderne til at vælge netop dig! Vi som bookere er derfor også kun interesserede i, at få dig præsenteret bedst muligt, så vores søde kunder kan se, hvor skønne vores mange ansigter er. I artiklen her kan du derfor læse dig til de allervigtigste punkter omkring, hvordan et godt sæt billeder kan skydes hjemmefra.

 

De 5 vigtigste råd til modellens portfolio billeder

 • BASIC CPH skal min. bruge portræt, gerne med og uden smil samt halv- og helfigur.
  - Derudover er modeller altid velkommen til, at inkludere fine situationsbilleder. Det kan f.eks være fra tidligere modeljobs, aktive sportsbilleder eller en rejse, hvor modellen står skarpt. Det mest optimale antal billeder til en ny portfolio eller en opdatering er 6-8 stk.
 • Omgivelser/baggrund skal være spot on! Det er rigtig vigtigt, at sørge for en pæn neutral baggrund på alle billeder.
  - Vær super opmærksom på ”beskidte” vægge, dørhåndtag, andre mennesker osv. Det må godt være en fin baggrund i naturen eller en pæn husmur, men det vigtigste er, at modellen er i centrum og at det udenom ikke ser rodet ud.
 • Naturligt dagslys (udenfor) er det allermest optimale for kvalitet og belysning på billeder.
  - Undgå kunstigt indendørs lys (efter solen er gået ned med lampe tændt) eller rum uden lysindfald, da det ofte gør billeder uskarpe og med rødligt skær. Dine billeder hjemmefra skal så vidt muligt forsøge at ramme looket fra nogle klassiske gode billeder i studie, så jo bedre naturligt lys, som modellen kan få frem, jo bedre resultat kommer der også.
 • Brug ikke filtre og skæve vinkler! Skyd billederne "lige på" og uden redigering.
  - Bureauet godkender ikke anvendelse af diverse filtre, som ændrer ved modellens look. Uanset om det "blot" er hudtone, en urenhed eller lign. Der må heller ikke være solbriller, hatte, udklædning eller lign. der dækker det naturlige look. Modellens billeder skal være i stand til at vise kunden præcis, hvad de booker til en fotoskydning.
 • Send alle billeder samlet i én mail via wetransfer.com til din kontakt eller BASIC CPH’s fotograf (se info på alle BASIC CPH's medarbejdere på hjemmesiden under fanen "kontakt os").
  - OBS for børnemodeller: husk at inkludere præcis opdateret højde og sko str. på børn hver gang.

 

Guiden her er lavet for, at BASIC CPH kan præsentere dig bedst muligt for vores kunder. Jo bedre billeder, jo bedre muligheder for sjove og spændende model- og/eller skuespiller jobs i reklamebranchen. Udover billederne er det selvfølgelig også altid vigtigt, at du informerer os om andre ændringer, som har indflydelse på vores præsentation af dig (piercinger, hårfarve/klipning, tatoveringer, nye tøj str., mm.). Vi som bookere står med et ansvar overfor de kunder, som vi præsenterer dig for og hvis ikke du, og dermed os, kan leve op til det, som kunderne har forventet til en booking efter en præsentation/model casting, så skaber det mistillid og kedelige konsekvenser. Vi håber derfor på, at du nøje vil følge guiden her og give os dit bedste skud.

HUSK at du også altid er velkommen til at booke en foto tid i studie hos os, hvis ikke du føler dig i stand til at kunne tage de nødvendige model billeder. Vi er et model- og skuespillerbureau med hovedkontor i København på Nannasgade 28, 2200 KBH N. Her kan vi tilbyde et sæt datoer hos fotografen hver måned og du skriver blot til en af bookerne for at blive oplyst om de næste foto muligheder, så du kan få booket en specifik tid til et besøg hos os! Prisen er 300 DKK.

Psst.. Vi tager også til Århus 3-4 gange om året for at tilbyde fotosessioner til vores jyske modeller, så er du bosat der, så skriv ligeledes til os for at høre om de næste foto datoer eller muligheden for, at blive sat på opkaldsliste til næste gang, at de planlægges.