2021-01-20 11:14:11 - Postet i Casting Postet i Gode råd Postet i Guide

Skuespillerens vej til den gode casting

Et blogpost til skuespilleren, der vil give et godt indtryk til sin kommende casting!

Vil du gerne give det bedste indtryk af dig selv til en casting? Men er I tvivl om, hvordan du kommer bedst muligt klædt og forberedt? Uanset om du er skuespiller eller model, så læs vores blog post her og snup et par gode råd med på vejen. I model- og skuespillerbranchen kan du nemlig møde ønske om, at kunden gerne vil se dig "live" eller performe på bestemt vis inden at de beslutter sig for, hvem der passer bedst til deres kommende opgave og her er det derfor altafgørende, at netop du skinner igennem til castingen!

 

Hvad er "grundreglerne" for dit fremmøde til castingen?

Være frisk og veludhvilet samt kom altid til tiden (gerne 10 minutter før), så du er klar præcis på din aftalte tid med casteren. Der er ofte booket modeller/skuespillere på med korte mellemrum, og tidsplanen kan hurtigt skride, så derfor er det vigtigt, at du som udgangspunkt har dit fremmøde i orden. Du kan ofte blive bedt om at udfylde informationspapirer omkring dig selv, så ha’ også gerne lidt tid både inden og efter til lige at få dette på plads om nødvendigt.

 

Hvordan forbedereder du dig bedst muligt inden?

Har du modtaget replikker, scener eller anden beskrivelse af din casting, så skal du selvfølgelig bruge en fornuftig tid på at få dette øvet på bedste vis. vis ikke du har modtaget noget, så blot forbered dit mindset på at være åben for en mulig scenebeskrivelse og lade dig selv agere bedst muligt "ind i den". Sørg desuden også altid for at kunne være i stand til kort at præsentere dig med dine egne ord samt kunne nævne din eventuelle erfaring.

 

Hvordan giver du det bedste indtryk til casteren?

Vidste du, at undersøgelser viser, at det ikke tager mere end 7 sekunder for os at bestemme, om vi kan lide den person, som står overfor os? Derfor er det vigtigt, at dit førstehåndsindtryk bliver det bedst mulige og at du er bevidst om, at din udstråling samt ikke mindst din påklædning også spiller en vigtig rolle. Enkle gange kan du være blevet bedt om at iføre dig noget bestemt, men oftest står du selv for klæde dig passende til din casting. Tænk over den rolle, som casteren skal forestille dig i. En ting er din performance, men det er som nævnt optimalt, at casteren kan forestille dig i den ønskede rolle allerede ved første øjekast. Skal du være en tjekket businesskvinde, så giver det mening at forsøge at udstråle dette med din påklædning ved f.eks. at iføre dig et smart suit, en pæn bluse, en flot blazer eller et par sko, der klikker lidt ved ankomst ;-)

Når det så er sagt, så er det altid vigtigt, at dit tøj også er noget, som du føler dig godt tilpas i. Man kan hurtigt komme til at udstråle ubehag eller bevægelsesbesvær, hvis du har iført dig et sæt, der ikke passer helt eller ikke lægger til din natur. Sørg derfor for at finde et passende outfit, som du kan virke naturligt overbevisende i og dermed kan give det bedste indtryk med.

Herefter er det bare at give den gas i din rolle. Du har kun den angivne tid til at få dem overbevidst om, at du skal have rollen, så hold ikke noget tilbage, men vis dem alt, hvad du har.

Rigtig god fornøjelse med din casting!

Psst.. hvis du vil se eksempler på tidligere reklamefilm og jobs, som BASIC CPH har været med til at levere modeller til, så besøg vores facebook eller instagram! BASIC CPH rummer nemlig over 5000 modeller og skuespillere, herunder børnemodeller, professionelle modeller, sportsmodeller, plussize og hånd- og kropmodeller, og har eksisteret i snart 30år!